Zoeken

Marokkaanse hapjes met garnaal

Marokkaanse hapjes met garnaal
Ingrediënten

Vulling

 10 g zwarte paddenstoelen
 1 grote ui, fijngehakt
 2 eetlepels olie
 Peper
 Zout
 1 blikje fijngehakte paddenstoelen
 300 g gepelde garnalen
 1 rode paprika, in stukjes gesneden
 1 groene paprika, in stukjes gesneden
 1 gekonfijte citroen, in stukjes gesneden
 1 theelepel tabasco
 2 eetlepels sojasaus

Deeg

 500 g bloem
 100 g zachte boter
 Zout
 1 theelepel fijne suiker
 1 ei
 1 eetlepel bakkersgist
 1/4 liter melk

Decoratie

 Losgeklopt ei
 Sesamzaad

Doe de zwarte paddenstoelen in een kom met warm water en was ze goed. Hak de paddenstoelen fijn.

Fruit de ui in een beetje olie, voeg peper en zout toe en roer regelmatig. Voeg de twee soorten paddenstoelen en de garnalen toe en blijf roeren. Voeg de twee paprika’s, gekonfijte citroen, tabasco en sojasaus toe en roer tot een massa.

Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden, doe er de boter, fijne suiker, zout en ei in en meng goed met de handen. Los de gist in de melk op en voeg aan het deeg. Blijf kneden tot een zachte en gladde deeg.

Rol het deeg uit tot 3 millimeter dik op een bebloemd werkvlak. Snijd het deeg in cirkels van 6-8 cm doorsnee. Leg in elk cirkeltje een theelepel vulling en sluit de hapjes in de vorm van een halve maan. Bestrijk met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes.

Leg de garnalenhapjes op een ingevet bakplaat en laat 30 minuten in de oven bakken op 180°. De hapjes moeten mooi goudbruin zijn.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team