Zoeken

Wedstrijd Barça vandaag in Tanger!

28 juli 2012 - 16:02 - Sport

©

Het is vandaag, zaterdag 28 juli, dat FC Barcelona een oefenduel speelt tegen Raja Casablanca in het nieuwe stadion van Tanger.

De wedstrijd is zeer betwist in Marokko, mede door het bedrag dat het zal kosten, 2 miljoen euro ten gunste van de Spaanse club.

Het Marokkaans team dat tegen Barça moest spelen moest oorspronkelijk gevormd worden door coach Rachid Touassi, met Atlas Leeuwen uit het Marokkaans kampioenschap. De Marokkaanse voetbalbond weigerde dit waardoor drie andere tegenstander in beeld kwamen, Moghreb Tetouan, Raja en Wydad Casablanca.

Moghreb Tetouan weigerde omdat het een, intussen afgelaste, wedstrijd tegen Real Madrid gepland had op 24 juli. Wydad Casablanca ging akkoord maar vroeg een aanzienlijke financiële compensatie. Uiteindelijk ging de keuze naar Raja Casablanca, die accepteerde tegen een eerbetoon aan Abdelmajid Dolmi.

Het oefenduel begint om 22u GMT (00u in België en Nederland), en is live te zien op Medi1Tv. 50.000 toeschouwers worden in het stadion van Tanger verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team