Zoeken

Barack Obama herinnert rol Marokko voor religieuze tolerantie

5 februari 2016 - 17:45 - Wereld

©

De Amerikaanse President Barack Obama bezocht woensdag voor het eerst een moskee. Tijdens zijn toespraak in de moskee in Baltimore herinnerde hij onder meer aan de rol van Marokko in de strijd voor religieuze vrijheid.

"Terwijl wij spreken redden moslims in Kenia christenen die het doelwit zijn van terroristen. En moslims ontmoetten elkaar kortgeleden in Marokko om te praten over de bescherming van religieuze minderheden, waaronder christenen en joden", aldus Obama.

Het staatshoofd hekelde ook de amalgamen die worden gemaakt tussen "terrorisme en religie". Hij verwees daarmee naar de recente uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

De Conferentie van Marrakech over de bescherming van religieuze minderheden vond van 25 tot 27 januari plaats. Ruim 300 religieuze leiders, intellectuelen en regeringsverantwoordelijken debatteerden drie dagen lang met als resultaat de "Verklaring van Marrakech" over de bescherming van de rechten van religieuze minderheden in islamitische samenlevingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team