Zoeken

Bali wijst Marokkaanse vrouwen land uit

7 augustus 2022 - 18:20 - Wereld

©

Bali, eiland in Indonesië, heeft twee Marokkaanse vrouwen het land uitgezet en naar Marokko teruggestuurd, nadat hun visa en hun Marokkaanse paspoorten waren verlopen. De vrouwen mogen niet meer naar Indonesië terugkeren.

De twee zussen van 37 en 41 jaar, waren op 27 november 2019 met een toeristisch visum van 30 dagen in Bali aangekomen. De twee zussen verbleven er uiteindelijk 886 dagen. Tijdens hun verblijf verliepen ook hun Marokkaanse paspoorten.

Lees ook: Indonesië repatrieert 500 huismeiden uit Marokko

The Bali Sun bericht dat de Indonesische autoriteiten als gevolg hiervan de uitzetting van de twee vrouwen naar Marokko hebben bevolen. Ze werden op een vlucht van Saudi Airlines naar Jakarta gezet. Van daaruit werden ze naar Casablanca teruggestuurd.

Lees ook: Marokkanen betrokken bij mensenhandelnetwerk in Indonesië

Anggiat Napitupulu, hoofd van het bureau in Bali van het Indonesische ministerie van Rechten en Mensenrechten, heeft de informatie bevestigd. Volgens hem kenden de twee zussen de procedure om een visumverlenging aan te vragen maar deden ze dat niet. Volgens de ambtenaar staan beide vrouwen nu op de zwarte lijst van Indonesië en mogen ze niet meer terugkeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team