 
– 200g bloem
– 200g griesmeel
– 1/2 theelepel zout
– 1 eetlepel gist
– 1 theelepel bakpoeder
– 3/4l lauw water
Doe in een kom de bloem, griesmeel en zout. Meng alles met een beetje water tot je een dikke deeg overhoud.
Meng de gist en de bakpoeder in een beetje lauw water en meng deze aan je deeg. Bedek het deeg en laat anderhalf uur rusten.
Neem een koekenpan, warm deze op en giet er een pollepel deeg. De baghrir is gaar als deze gemakkelijk uit de pan komt en is gelukt wanneer er luchtgaatjes aan de oppervlakte te zien zijn.
  
 Briwats met amandelen en honing
 
Briwats met amandelen en honing 
  
 Marokkaans brood
 
Marokkaans brood 
  
 Appelbeignets
 
Appelbeignets
  
 Marokkaanse amandelringen
 
Marokkaanse amandelringen
  
 Briouats met jben of roomkaas
 
Briouats met jben of roomkaas
  
 Baghrir met griesmeel
 
Baghrir met griesmeel