Zoeken

Baas Marokkaanse politie Abdellatif Hammouchi superster in Spanje

6 februari 2020 - 16:10 - Wereld

©

Abdellatif Hammouchi, baas van de nationale veiligheidsdienst DGSN en de inlichtingendienst DGST, ook wel de "bewaker van het koninkrijk" genoemd, is drie keer door de Spaanse autoriteiten onderscheiden voor zijn rol in de strijd tegen het terrorisme.

De Spaanse regering heeft na een vraag in het parlement over deze onderscheidingen, een officiële verklaring gepubliceerd waarin een gedetailleerd overzicht wordt gegeven van de redenen die leidden tot de toekenning van Spaanse Rode Kruis van Militaire Verdienste aan de baas van de Marokkaanse politie.

Abdellatif Hammouchi kreeg de onderscheiding vorig jaar op initiatief van de Spaanse Guardia civil als erkenning van zijn werk en die van de Marokkaanse veiligheidsdiensten in de strijd tegen het terrorisme op nationaal en regionaal niveau.

Het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft nu besloten om voor de derde keer het Rode Kruis van Militaire Verdienste aan Abdellatif Hammouchi toe te kennen. De verantwoordelijke kreeg de medaille een eerste keer in 2014.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team