Zoeken

Autoriteiten reageren op sloop moskee Al Hoceima

28 januari 2018 - 11:20 - Marokko

©

De Mohammed V moskee van Al Hoceima werd eerder deze week gesloopt om te worden herbouwd. De moskee was bekend geworden nadat Hirak-leider Nasser Zefzafi er de preek van de imam had onderbroken.

In een verklaring op vrijdag stelt de prefectuur van Al Hoceima dat de sloop en heropbouw van de Mohammed V moskee onderdeel is van het ontwikkelingsprogramma Al Hoceima-Manarat Al Moutawasit.

"De sloop, wederopbouw en uitbreiding van de moskee is een van de projecten van het religieus gedeelte van de Al Hoceima-Manarat Al Moutawasit conventie die op 17 oktober 2015 werd ondertekend.", schrijft de prefectuur.

Het besluit om de moskee te slopen werd genomen na de uitvoering van een "technische expertise door verschillende goedgekeurde laboratoria en die de kwetsbaarheid van het gebouw heeft getoond", waardoor de moskee "een gevaar vormt voor de veiligheid van de gelovigen die er het gebed verrichten".

In afwachting van het einde van heropbouw van de moskee volgens "stedelijke en architectonische kwaliteitsnormen", die van het gebouw "een uitzonderlijk religieus monument in de provincie zullen maken", werd een nabijgelegen gebedsruimte geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team