Zoeken

Atleet Jaouad Tougane, gisteren kampioen, vandaag dakloos

3 augustus 2019 - 10:30 - Sport

©

Jaouad Tougane, topatleet van Marokkaanse afkomst en regionaal kampioen van de marathon van Valencia in 2018, leeft op straat.

El Confidencial schrijft dat de jonge atleet in de armoede belandde na meerdere arrestaties voor diefstallen. Hij probeert nu zijn schulden af te betalen.

Tougane werd onlangs nog betrapt met gestolen spullen die hij later wilde verkopen. Bewakingscamera’s legde de diefstallen vast. Volgens het blad heeft Jaouad Tougane een schuld van 1500 euro bij een kennis die hij koste wat het kost probeert terug te betalen, ook door de verkoop van gestolen goederen.

De atleet werd herhaaldelijk gearresteerd. Zijn buit overschreed nooit 400 euro. Hij raakte na zijn arrestaties in een depressie. Hij kon het niet aan door zijn vrienden te worden verworpen en leeft sindsdien op straat.

Jaouad Tougane deelt regelmatig berichten op Facebook. Hij hoopt een normaal leven terug te vinden. "Ik voel met momenteel niet goed. Ik heb echt spijt mijn vrienden. Ik wil mijn leven heropbouwen. Ik leef al een maand op straat.", schrijft hij onder meer. In een ander bericht spreekt hij over zijn moeder. "Ik zou de glimlach van mijn moeder willen terugvinden.", een manier om zijn wens om naar Marokko terug te keren te uiten.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team