Zoeken

Armoede in Marokko: minder dan 10 dirham per dag

5 juni 2015 - 18:00 - Marokko

©

In Marokko leeft 14,4% van de plattelandsbevolking onder de armoedegrens. Dat stelt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties in een nieuw rapport over ondervoeding en honger in Arabische landen.

Deze laag van de Marokkaanse bevolking leeft met ongeveer 10 dirham per dag. Toch heeft Marokko de millenniumdoelstellingen bereikt van het VN-programma Millennium Development Goal in verband met hongersnood. Dit is ook het geval in Algerije, Tunesië, Libië, Bahrein, Iran, Jordanië, Egypte, Koeweit, Libanon en Qatar, aldus de FAO.

In Mauritanië en Sudan leeft ruim de helft van de plattelandsbevolking onder de armoedegrens. In Jemen is dat 40% en Syrië en Irak ruim 35%.

Het rapport vertelt ons ook dat ongeveer 38% van de kinderen onder de vijf jaar in 2011 in Marokko aan bloedarmoede leden, tegen bijna 50% in 1990.

In 2012 schatte de FAO dat ruim twee miljoen Marokkanen ondervoed waren. Marokko had toen volgens de organisatie het slechtste beleid in de strijd tegen hongersnood in Noord-Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team