Zoeken

Marokko bedreigd door terreuraanslagen volgens VN

5 juni 2015 - 16:00 - Marokko

©

Marokko wordt bedreigd door terreuraanslagen. Dat stelt een commissie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in een nieuw rapport.

Niet alleen Marokko wordt als doelwit beschouwd door de commissie. Ook Tunesië, Frankrijk en Rusland behoren tot de landen die het meest blootgesteld zijn aan terreuraanslagen, als gevolg van de aanwezigheid van hun onderdanen in oorlogsgebieden.

Het rapport van de commissie belast met de strijd tegen het gewelddadig extremisme in naam van de islam, waarschuwt voor het groeiend aantal jihadisten die naar het Midden-Oosten vertrekken, waar ruim 25.000 mensen voor de terreurorganisatie Islamitische Staat vechten.

Het aantal IS-strijders is met 70% toegenomen en is een directe bedreiging voor de meeste landen in de wereld. Deze strijders zijn afkomstig uit een honderdtal landen, aldus het rapport.

Volgens de VN-experts is IS erin geslaagd een "nieuw Afghanistan" op te richten, waar jihadisten gevechtstechnieken en de vervaardiging van bommen wordt aangeleerd om aanslagen te plegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team