Zoeken

Spaanse groep Amper verlaat Marokko

17 oktober 2011 - 14:21 - Economie

©

Amper, Spaans telecom OEM, verlaat Marokko na meer dan tien jaar te hebben samengewerkt met de tweede telecomoperator in het land, Meditel. De groep heeft al zijn filiaal, die enkele tientallen personen tewerkstelde, geliquideerd.

De groep gespecialiseerd in het ontwerp, de fabricage en integratie van communicatie-apparatuur en controlesystemen, heeft het laatste decennium genoten van de massa-investering in Marokko in GSM stations en ADSL-apparatuur.

Amper is gedwongen om zijn internationale aanwezigheid te stroomlijnen en heeft zijn enige filiaal in Afrika, als niet-strategisch beschouwd, moeten opgeven.

Dit vetrek is onder anderen ook toe te schrijven aan de financiële situatie van de groep, die van een marktkapitalisatie van 200 miljoen euro in 2009 gedaald is tot 70 miljoen vandaag de dag.

Amper, genoteerd op de Madrid Stock Exchange, die zijn filialen in Latijns-en Midden-Amerika, China en Dubai behoudt, trekt zich ook terug uit Marokko omdat hij er zijn andere diensten, namelijk defensie- en veiligheidsapparatuur, nooit heeft kunnen ontwikkelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team