Zoeken

Amerika moet Marokko militaire drones laten kopen

19 maart 2015 - 17:40 - Marokko

©

De Verenigde Staten moeten Marokko toestaan om militaire bewakingsdrones te kopen zoals de MQ-9 Reaper, die tot vier raketten van ruim 2 ton kan vervoeren.

Dat schrijft het Republikeins tijdschrift The National Interest. Volgens het blad behoort Marokko tot vijf landen die om veiligheidsredenen behoefte hebben aan onbemande militaire vliegtuigen.

Om zijn standpunt te verdedigen schrijft het blad dat Marokko een vriend en bondgenoot van de Verenigde Staten is en geteisterd wordt door conflicten en de dreiging van extremistische terreurgroepen.

De situatie in Mali, de chaos in Libië en de snelle toename van het aantal terroristische groeperingen in de Algerijnse woestijn zijn zoveel redenen waarom een sterke ​​militaire macht noodzakelijk is in de regio.

En voor The National Interest is er geen twijfel mogelijk. Marokko is de perfecte kandidaat om over een dergelijk leger te beschikken. Het Marokkaans leger beschikt reeds over moderne apparatuur, genoeg financiële middelen en goed opgeleide soldaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team