Zoeken

Amerika looft beloning van 5 miljoen dollar voor tip die naar ex-lid Polisario leidt

7 oktober 2019 - 20:30 - Wereld

©

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft een beloning van 5 miljoen dollar uitgeloofd voor de gouden tip die zal leiden tot de arrestatie van Adnan Abu Walid Al-Sahraoui, een voormalige lid van het Polisario.

Abu Walid zou aan het hoofd staan van de terroristische organisatie "Daesh in de Grote Sahara" (EI-GS). De groepering viel onder meer in oktober 2017 een Amerikaans-Nigeriaans konvooi aan bij het dorpje Tongo Tongo in Niger. Bij de aanval werden vier Amerikaanse soldaten gedood.

De Verenigde Staten beloven tevens dezelfde beloning voor elke tip die de arrestatie mogelijk maakt van andere verdachten die bij dezelfde aanval betrokken waren, aldus de Amerikaanse autoriteiten in een officiële verklaring.

De groepering EI-GS staat op de zwarte lijst van het Amerikaanse ministerie van Defensie, als gevaarlijke buitenlandse terroristische organisatie.

Abu Walid Al-Sahraoui, voormalige lid van het zogenaamd "bevrijdingsleger voor de Sahara", was tijdens de oorlog in Mali de woordvoerder van de terroristische organisatie Mujao. In 2015 had hij officieel laten weten dat hij trouw had gezworen aan Daesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team