Zoeken

Vier Marokkanen op zwarte lijst Verenigde Staten

17 september 2019 - 12:30 - Wereld

©

Vier Marokkanen worden door de Amerikaanse autoriteiten gezocht voor hun banden met de terroristische organisatie Daesh.

De vier mannen werden opgenomen in de lijst van gevaarlijkste terreurverdachten wereldwijd voor hun vermeende deelname aan de aanslagen in Parijs in 2015 en Brussel in 2016.

Zowel hun verplaatsingen als alle financiële transacties die ze zouden kunnen verrichten worden nauw in het oog gehouden. De maatregelen tegen de vier mannen volgen op een nieuw rapport van de Amerikaanse autoriteiten op basis van gegevens van de CIA en de FBI.

Anas El Aboubi die zich in 2013 bij Daesh aansloot en in Syrië verblijft, is de eerste Marokkaanse verdachte op de lijst. De man radicaliseerde in 2012 en was in Italië een bekende rapper die als MS Khalifa door het leven ging.

Een tweede Marokkaanse verdachte is Abdallah Hamch die zich "Abu Suleiman de Fransman" laat noemen. Hij is de leider van de militie "Tarek Ibn Zyad" van Daesh en heeft 300 buitenlandse strijders onder zijn orders staan. Hij zou onder meer de aanslagen van 3 november 2015 in Parijs hebben helpen plannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team