Zoeken

Ambtenaar bij rechtbank Tetouan gaat voor Islamitische Staat vechten

18 maart 2015 - 16:44 - Marokko

©

Een ambtenaar bij de rechtbank van Tetouan in het noorden van Marokko is naar Syrië vertrokken om zich aan te sluiten bij de terreurorganisatie Islamitische Staat. Dat meldt het Noordse Observatorium voor de Mensenrechten.

De 25-jarige man werkte sinds een jaar bij de rechtbank. Aan zijn vrienden en familie had hij vertelt dat hij op vakantie in Turkije ging. Van daaruit zou hij echter de grens naar Syrië zijn overgestoken. De jongeman zou samen met een vriend, die in een internecafé in Tetouan, werkte zijn vertrokken.

Persagentschap EFE vernam van Mohamed Benaissa, voorzitter van het observatorium, dat de man voor zover men weet tot geen enkele religieuze groepering behoorde in Marokko en ook niet van gedrag was veranderd.

Volgens een recent rapport van de Indiase inlichtingendiensten vechten momenteel ruim 2500 Marokkanen in Syrië en Irak voor IS. Daarvan hebben zeker 2000 de dubbele Europese nationaliteit. Het aantal Marokkanen die naar Syrië vertrekken is in de laatste maanden afgenomen dankzij de strenge grenscontroles en de tientallen terreurcellen die in het land werden opgerold en die mensen voor Daesh ronselden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team