Zoeken

Marokkaanse die zonen naar Jihad wilde sturen in hechtenis

2 april 2015 - 16:01 - Marokko

©

De Spaanse politie heeft een Marokkaanse vrouw gearresteerd die samen met haar man en 16-jarige tweeling naar Syrië wilde vertrekken. Zij wordt verantwoordelijk gehouden voor de radicalisering van haar gezin en werd in hechtenis genomen.

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse zaken werd de tweeling in een gesloten jeugdinstelling geplaatst en mag geen contact hebben met de moeder. De vader werd vrijgelaten maar moet zich wekelijks bij de politie melden. Ook mag hij Spanje niet verlaten. De paspoorten van het hele gezin werden afgenomen.

De jongeren waren ’in een geavanceerd proces van radicalisering’ volgens het ministerie. Zij hadden hun studies in Badalona, regio Barcelona, opgegeven om de Koran te gaan studeren in Tetouan.

Het gezin werd al een tijdje in het oog gehouden en wilde via Marokko naar Syrië reizen om er voor de Islamitische staat te gaan vechten.

De oudste zoon van het gezin was in 2014 bij gevechten in Syrië omgekomen. Hij had zich aangesloten bij de IS-organisatie Sham Harakat al-Islam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team