Zoeken

Ali B gaat full vegan (video)

23 september 2021 - 12:40 - Cultuur

©

Rapper Ali B haalde samen met Brace en neef Yes-R de top van de hitlijsten zestien jaar geleden met de single ‘Die Leipe Mocro Flavour’. In de 2021-versie van zijn hit uit 2004, heeft hij opnieuw de hulp ingeschakeld van Brace, maar dit keer gaat het nummer niet over feesten, maar is het een statement tegen het eten van vlees en vis.

Op 21 september 2021 lanceerden Ali B en Brace opnieuw ’Die Leipe Mocro Flavour’, om het plantaardig eten in Nederland een boost te geven. Ali B eet zelf al een hele tijd plantaardig. "Het is én voelt lekker! Niet alleen tijdens, maar ook na de maaltijd," aldus Ali op de website Duurzaam Ondernemen.

Lees ook: Videoland maakt docureeks over Ali B

Het vervangen van vlees voor een plantaardig alternatief draagt ook bij aan een duurzame toekomst en daarom zet Ali zich dan ook sinds het begin van dit jaar in om hiertoe zijn steentje bij te dragen. Met de remix gooit hij nu ook zijn creativiteit in het arena. Hij produceerde samen met zanger Brace een officiële remake van het iconische ’Die Leipe Mocro Flavour’.

"Dansende kippen, die de dans ontglippen" en "Lammen in de wei, met ze allen zo blij. Want die lam denkt yes, ze vervangen ook mij", … allemaal woorden waarmee Ali Nederlanders op een eenvoudige manier wil overtuigen van de voordelen van plantaardig eten. Ook de videoclip heeft een nieuw jasje gekregen.

Lees ook: Ali B is fitste bekende Nederlander

Naast het nummer experimenteerde Ali ook met de vegan keuken, hij heeft samen met het team van LikeMeat, een voedingsmerk dat plantaardige alternatieven maakt die niet onderdoen aan echt vlees, zijn eigen Marokkaans gekruide kipstukjes met ’Die Leipe Mocro Flavour’ ontwikkeld. "Met dit unieke product hoop ik mensen te laten ontdekken hoe lekker de plantaardige en de Marokkaanse keuken is," aldus Ali. De kipstukjes worden gemaakt uit biologische soja met een traditionele Marokkaanse kruidenmix.

Ali B sprak met Jeroen Holtrop van De Telegraaf over deze vleesvervangers die hij op de markt heeft gebracht, maar ook over de documentaire over hem die binnenkort op Videoland verschijnt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team