Zoeken

Woede na uitspraken Algerijnse realityster over Marokkanen en hekserij

27 oktober 2014 - 21:43 - Cultuur

©

Een Algerijnse realityster heeft in Marokko voor ophef gezorgd na uitspraken over Marokkanen en hun liefde voor hekserij.

Tijdens een live uitzending van de Libanese reality show ’Star Academy’ deed de Algerijnse Kenza Morsli de gewaagde uitspraken. Zij vertelde aan een andere deelneemster dat Marokkanen ​veel aan hekserij doen. Ook vertelde ze dat haar moeder haar had gewaarschuwd voor Marokkanen en dat ze enkel contact mocht hebben met Egyptenaren en Libanezen.

De uitzending werd onmiddellijk onderbroken maar zorgde toch voor kwade reacties in Marokko. De jonge vrouw had namelijk eerder al omstreden uitspraken over Marokko gemaakt.

In een eerdere aflevering had ze tijdens een maaltijd gesproken over de "Westelijke Sahara". Algerijnen gebruiken deze benaming om hun steun aan het Polisario te tonen en te benadrukken dat de Sahara niet tot Marokko behoort.

Op sociale media wordt Kenza Morsli ervan beschuldigd jaloers te zijn op het succes van haar populaire Marokkaanse tegenstandster Ibtissam Tiskat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team