Zoeken

Algerijns leger betreedt Marokko en ontvoert herders

16 november 2014 - 19:04 - Marokko

©

Slechts enkele weken na de beschieting van Marokkanen aan de grens, laat het Algerijns leger weer van zich spreken. Algerijnse soldaten worden ervan beschuldigd Marokko te zijn binnengekomen om drie herders te ontvoeren en hun kuddes te stelen.

Leden van de stam Ould Nasser waartoe de drie slachtoffers behoren, vertelden aan de autoriteiten dat Algerijnse soldaten afgelopen zondag Marokko zijn binnengedrongen en hun stamgenoten hebben ontvoerd. De herders werden samen met hun 160 dieren in vrachtwagens meegenomen naar Algerijns grondgebied.

De drie herders werden door de Algerijnse grenspolitie gehoord bij de grenspost Aouina Houara. Nadien werden ze voor de rechter gebracht voor het illegaal betreden van het Algerijns grondgebied.

Volgens Al Akhbar beseften de families van de drie herders pas maandag wat er was gebeurd en verwittigden de Koninklijke Gendarmerie. Ook uitten ze hun woede in een brief aan de consul van Algerije in Oujda.

Marokko is een onderzoek gestart naar de ontvoering van de drie herders. Deze zaak zal de reeds erg gespannen betrekkingen tussen Marokko en Algerije nog extra belasten. Op 18 oktober hadden Algerijnse soldaten op een groepje Marokkanen geschoten bij de grens tussen Marokko en Algerije. Een man raakte ernstig gewond. Marokko had toen fel geprotesteerd en de Algerijnse ambassadeur in Rabat om uitleg gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team