Zoeken

Marokkaanse journalist Ahmed Reda Benchemsi uit Algerije gezet

22 augustus 2019 - 10:00 - Wereld

©

Algerije heeft zondag de uitzetting van Ahmed Reda Benchemsi bevolen. De Marokkaanse journalist en oprichter van het tijdschrift TelQuel kwam maandag in Casablanca aan.

Benchemsi werd door de Algerijnse autoriteiten gearresteerd vanwege zijn deelname aan een populaire demonstratie die elke vrijdag in het buurland plaatsvindt.

De verslaggever, die nu als communicatiedirecteur voor Human Rights Watch werkt voor de regio Midden-Oosten Noord-Afrika, wordt ook verweten contact te hebben gehad met meerdere Algerijnse journalisten.

Door deze handelingen overschreed Benchemsi zijn prerogatieven in het buurland. Hij zou bovendien "geen officiële toestemming hebben gehad om voor HRW in Algerije te werken". Hij wordt ervan verdacht de "Hirak-beweging te hebben willen infiltreren voor een ander land".

HRW had de arrestatie van Benchemsi "zonder gerechtvaardigde reden" aan de kaak gesteld. De journalist werd een tiental dagen geleden gearresteerd en mocht sindsdien zijn hotel in Algiers niet verlaten. Zijn paspoort, computer, mobiele telefoon en andere materiaal waren in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team