Zoeken

Akkoord met Marokko over uitkeringsverdrag dichtbij volgens Asscher

7 mei 2015 - 19:07 - Wereld

©

Volgens Nederlandse minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zijn Marokko en Nederland het bijna eens over de aanpassing van het uitkeringsverdrag.

De politicus liet woensdag weten dat een akkoord in de komende weken wordt verwacht en dat het verdrag dus niet zal worden opgeschort.

"Na een lange impasse zit er nu eindelijk schot in de zaak. Ik denk dat we een belangrijke horde hebben genomen om het verdrag aan te passen aan deze tijd. We kennen een lange vriendschapsband van 400 jaar met Marokko, het heeft mijn voorkeur het verdrag in overleg te wijzigen in plaats op te zeggen."

Marokko en Nederland hebben al maanden ruzie over het uitkeringsverdrag uit 1972. Nederland wil het verdrag aanpassen aan de lokale levensstandaard, wat Marokko weigert.

Als reactie op het voorstel van Asscher om het verdrag eenzijdig op te zeggen, had Marokko besloten om uitgeprocedeerde Marokkanen zonder paspoort niet meer in het land toe te laten. Marokko zou door het naderend akkoord de terugkeer van illegale migranten opnieuw hebben toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team