Zoeken

Aboutaleb over Mohammed en Charlie Hebdo

1 augustus 2015 - 11:40 - Wereld

©

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was te gast in het programma Zomergasten van de VPRO. Hij werd geïnterviewd door Wilfried de Jong over zijn jeugd, Geert Wilders, het Israëlisch-Palestijnse conflict en poëzie.

Aboutaleb (Beni Sidel/Marokko, 1961) kwam op vijftienjarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Via een carrière in de journalistiek belandde hij in de politiek. In dit fragment uit Zomergasten vertelt Aboutaleb naar aanleiding van de film “The Message” (over het ontstaan van de islam) over zijn geloof.

Volgens de Rotterdamse burgemeester zouden Syrië-gangers en IS-strijders de film “The Message” moeten kijken. “Het ontstaan van ons eigen geloof is gediend door Christenen.” Aboutaleb is niet bang voor IS: “In de loop van de tijd gaan ze uitgeschakeld worden. Een echt gelovig mens kan niet de intentie hebben om te moorden.” Aboutaleb noemt zichzelf een “diep gelovig mens”, en een “belijdend moslim”.

Wilfried de Jong vraagt Aboutaleb ook naar het afbeelden van Mohammed, naar aanleiding van Charlie Hebdo. “Voor mij is het niet Mohammed. Het is een poppetje dat gemaakt is door een artiest waar hij Mohammed bij zegt. Ik sta vierkant achter iedereen die wil tekenen wat hij tekenen wil. Het is dramatisch als mensen vermoord worden om wat ze gezegd of getekend hebben.”

Video verwijderd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team