Zoeken

Opening Afrikaanse consulaten in Laayoune

23 december 2019 - 10:40 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft vorige week de opening aangekondigd van meerdere Afrikaanse consulaten in Laayoune. Deze openingen staan nog voor eind volgend jaar gepland.

Bourita maakte dat bekend tijdens een persconferentie ter gelegenheid van de opening van een consulaat generaal van de Comoren in de zuid-Marokkaanse stad. Souef Mohamed El Amine, zijn ambtsgenoot uit de Comoren, was eveneens aanwezig.

Tijdens zijn verklaringen aan de media vertelde Bourita dat Laayoune in de komende maanden "intense diplomatieke activiteiten" zou kennen. Zo zullen er meerdere vergaderingen van bilaterale commissies tussen Marokko en Afrikaanse landen plaatsvinden. In de stad zal ook het forum van Marokko en de landen van de Stille Oceaan worden gehouden. Twaalf landen zullen aan het forum deelnemen.

Naast Gambia, dat binnenkort een consulaat in Dakhla zal inhuldigen, hebben volgens Bourita meerdere andere landen de wil getoond om diplomatieke vestigingen in de zuidelijke provincies te openen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team