Zoeken

Afrika Cup 2019 toch niet in Marokko

2 augustus 2018 - 15:50 - Sport

©

De Afrika Cup 2019 wordt niet in Marokko georganiseerd. De minister van Jeugd en Sport heeft de berichten in de media over de verplaatsing van het voetbaltoernooi ontkend.

Minister Rachid Talbi El Alami verklaarde aan Mediapart dat het om een fakenews ging. "Ik begrijp best dat dergelijke informatie beter verkoopt, vooral omdat ze positief zijn voor mijn land. Geloof me, moest de Afrika Cup in Marokko worden georganiseerd, zou ik als eerste verheugd zijn.", aldus de bewindsman.

Maar volgens de minister is de organisatie van de Afrika Cup helemaal niet gepland. "Toen ik de informatie zag, moest ik even lachen, omdat het ongelooflijk is dat men het gelooft." Zeggen dat Kameroen niet klaar zal zijn is "een belediging" omdat het "de capaciteit van Afrikaanse landen om een belangrijk sportief evenement te organiseren, in twijfel trekt".

Talbi El Alami sprak ook over de deelname van Marokko aan het WK in Rusland. Hij gaf toe dat de poule van Marokko erg moeilijk was "met het Portugal van Ronaldo en voormalige wereldkampioen Spanje". Maar als we goed kijken "hebben we alle voorbereidende wedstrijden gewonnen, wat een goede toekomst voorspelt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team