Zoeken

Achraf Hakimi, "trots van de Arabieren"

13 mei 2021 - 12:00 - Sport

©

Atlas Leeuw Achraf Hakimi heeft op Twitter zijn steun betuigd aan Palestina. Op sociale media wordt zijn steunbetuiging warm onthaald.

Met de simpele hashtag #FreePalestine gaf de Marokkaanse voetballer van Inter Milaan uiting aan zijn solidariteit met het Palestijnse volk en alle slachtoffers van Israëlisch geweld. Inmiddels is het bericht al honderden keren gedeeld en heeft het duizenden reacties opgeleverd. In veel reacties wordt Hakimi "Fakhr Al Arab" (trots van de Arabieren) genoemd.

Met het bericht reageerde de Marokkaanse international op het geweld dat er afgelopen vrijdagavond in Al Quds heeft plaatsgevonden tussen de Israëlische en Palestijnse politie, waarbij meer dan 200 gewonden vielen. Het gaat om de grootste confrontatie in de heilige stad van de afgelopen jaren. De internationale gemeenschap heeft opgeroepen tot kalmte, maar toch blijft de spanning voortdurend aanwezig en het aantal gewonden groeien.

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op zondag 9 mei in een verklaring zijn afschuw uitgesproken over het geweld. "Marokko, wiens soeverein Koning Mohammed VI voorzitter is van het Al Quds-comité, beschouwt deze schendingen als een ontoelaatbare daad die waarschijnlijk tot spanningen zal leiden", luidde de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team