Zoeken

Abderraouf begraven op begraafplaats Achouhada (video)

5 januari 2023 - 07:00 - Cultuur

©

De op 86-jarige leeftijd overleden Abderrahim Tounsi, meer bekend als Abderraouf, is zondag begraven op de Achouhada begraafplaats in Casablanca. Dit gebeurde in aanwezigheid van persoonlijkheden, vrienden, familieleden en kennissen.

De begrafenis van cabaretier Abderraouf vond in een sfeer van emotie en rouw plaats na het Al-Asr en het Janazah-gebed. Alle mensen die hem op zijn laatste reis vergezelden waren het er over eens: "Marokko verliest een grote persoonlijkheid op kunstgebied". De acteur Jawad Sayeh heeft dit overigens ook aan de pers verklaard. "Abderraouf was een artiest met een groot hart die generaties Marokkanen heeft geïnspireerd en aan het lachen heeft gebracht. En hij heeft vele artiesten en acteurs geïnspireerd door met theater rond te trekken in het koninkrijk," vertelde hij aan Al3omk.

Lees ook: Komiek Abderrahim Tounsi "Abderraouf" overleden

Jawad Sayeh smeekte de Allerhoogste de overledene te belonen voor zijn goede daden en herinnerde ontroerend aan zijn ervaring met de grote figuur in de komedieserie "Ouf Ouf Abderraouf" aan de zijde van wijlen Mohamed Bastaoui en anderen. Vergelijkbare uitspraken werden gedaan door kunstenaar Oujoud Boujemaa, bekend als Ba-Azizi. Als vriend van de overledene beschreef hij hem als een "onbaatzuchtig iemand die zich inspande om de Marokkaanse kunstscène te promoten". Hij stelde dat hij een "onvervangbare" vriend heeft verloren.

Lees ook: Abderraouf vertelt over hulp die hij kreeg van Koning Mohammed VI (video)

Meer dan 60 jaar lang stond Abderraouf in dienst van de kunst en de opleiding van verschillende generaties acteurs. Hij onderscheidde zich van andere artiesten van zijn generatie door "zijn buffoneske stijl, zijn nasale stem, zijn rode fes, zijn kleurrijke jabador en zijn saroual".

Bladna.nl