Zoeken

Kusjes uit Amerika voor Benkirane

12 april 2012 - 17:00 - Marokko

©

De zoen die Abdelilah Benkirane kreeg van de vrouw van de Amerikaanse ambassadeur in Rabat, Samuel Kaplan, bij de opening van de Marrakech Air Show, heeft de islamitische Premier heel wat kritiek opgeleverd.

In verlegenheid gebracht door de diplomatieke zoen, lachte Benkirane en brabbelde wat woorden in het Engels, tot de grote vreugde van zijn critici die hem massaal op het internet hebben afgekeurd.

Volgens de Saoedische schrijver Khalid Saïf, heeft Amerika willen checken of Benkirane zijn islamitische standpunten respecteerde. De schrijver maakt ook een link tussen de betrekkingen van de VS met islamisten in de Arabische wereld en hoe ze dezen dwingen om hun politiek spel mee te spelen.

Ahmed Raïssouni, voormalig leider van de "Tawhid Wal Islah", is van mening dat de kus aan mevrouw Kaplan een fout is dat de Marokkaanse regeringshoofd niet mag herhalen.

Mevrouw Kaplan zou zelf zeer verontwaardigd hebben gereageerd over wat er in de media is gezegd. Volgens haar ging het over een simpele vriendschapszoen en zou ze op haar leeftijd Benkirane’s moeder kunnen zijn.

Bladna.nl