Zoeken

Aanslag Thalys: foto Ayoub El Khazzani schokt

28 augustus 2015 - 14:29 - Wereld

©

Een foto van de aankomst van Ayoub El Khazzani bij de rechtbank in Parijs heeft voor de nodige ophef gezorgd. De Franse Marokkaan die een aanslag in een Thalys trein tussen Amsterdam en Parijs wilde plegen, werd volgens zijn advocaat op een onmenselijke wijze behandeld.

Ayoub El Khazzani was bij zijn aankomst blootsvoets, geblinddoekt en met de handen op de rug geboeid. De foto werd massaal door de media overgenomen.

Mani Ayadi, advocaat van de verdachte, hekelt de manier waarop zijn cliënt werd behandeld. "Ik vind het schandalig en beschamend. Ongeacht wat hem wordt verweten, onmenselijke en vernederende behandelingen moeten worden vermeden."

Een politiebron vertelde aan persagentschap AFP dat El Khazzani normaal was behandeld. Dat hij geblinddoekt was is in dit soort zaken de norm. De verdachte mag het gezicht van de mensen die hem begeleiden namelijk niet zien.

Volgens een andere bron dicht bij het dossier weigerde El Khazzani zelf schoenen aan te doen toen hij uit de politiewagen stapte. Pas voor de rechter accepteerde hij zich te schoeien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team