Zoeken

Man gelyncht na polygame huwelijk met Marokkaanse zusjes

17 juli 2014 - 11:51 - Wereld

©

Een man is maandagnamiddag rond 16:45 in de Belgische hoofdstad Brussel gelyncht door zijn Marokkaanse schoonfamilie. Zij wilden wraak nemen omdat hij - volgens de eerste versie - van zijn vrouw was gescheiden met wie hij twee kinderen had. Later bleek dat de man met twee zusjes van de familie was getrouwd.

Volgens La Dernière Heure zat de 37-jarige Pantelis Koklis op het terras van een café toen er meerdere auto’s naast het café stopten. Het slachtoffer vluchtte het café binnen maar werd ingehaald door zeven mannen en drie vrouwen, gewapend met messen en knuppels.

Een getuige vertelt

"Ze stormden op hem af. De man probeerde zich in het café te verstoppen maar ze haalden hem in. Ik heb nog nooit zo woedende mensen gezien. Oud, jong, man of vrouw, ze waren allemaal in een waanzinnige staat. Ik kende hem niet echt maar hij groette me alle dagen en leek me netjes, althans met de mensen van de wijk."

De man werd met een breekijzer geslagen toen hij al bewusteloos was. Het werd naar het midden van het kruispunt gesleept waar het geweld bleef aanhouden. Hij werd tegen het hoofd geschopt en zelfs bewerkt met honkbalknuppels en messen. Volgens getuigen probeerde een vrouw met een hoofddoek (volgens de media zijn ex-vrouw), met haar auto over hem te rijden, terwijl een andere persoon hem in de kofferbak wilde gooien om hem in het kanaal te gaan dumpen.

Gevlucht

Acht van de daders zijn intussen naar Marokko gevlucht volgens politiebronnen. Leden van de familie Hannani die in België zijn gebleven, vertelden aan Sudpresse dat ze Pantelis Koklis gewoon bang wilden maken.

Het slachtoffer, een bekeerde polygame Griek, was voor de Islam getrouwd met Yousra en Mounia, twee zusjes van de familie Hannani, die niet op de hoogte waren van het dubbel huwelijk. Toen de Hannanis achter het bedrog kwamen besloten ze hem een lesje te leren. Het slachtoffer wordt door zijn schoonfamilie als een "gewelddadige extremist" beschreven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team