Zoeken

Miljoenen voor Wydad Casablanca na winnen African Champions League

5 november 2017 - 15:40 - Sport

©

25 jaar heeft het geduurd voor Wydad Casablanca opnieuw de titel van kampioen van Afrika binnenhaalde. De Marokkaanse topclub zal dankzij deze overwinning een knap bedrag ontvangen.

De Afrikaanse voetbalbond CAF zal maar liefst 30 miljoen dirham aan Wydad Casablanca betalen volgens Al Ahdath Al Maghribia.

De Marokkaanse voetbalbond zal daarnaast ook een bedrag van 5 miljoen dirham aan de club geven voor diens overwinning op de CAF Champions League 2017.

En dat is niet alles. Dankzij deze overwinning zal de club ook nog 500.000 dollar ontvangen van de Wereldvoetbalbond FIFA voor zijn deelname aan de Mundialito in de Verenigde Arabische Emiraten dit jaar.

Wint Wydad Casablanca het toernooi in de VAE dan krijgt de club nog eens 5 miljoen dollar. Wordt Wydad Casablanca in de finale uitgeschakeld dan krijgt de club 4 miljoen dollar. Voor een derde plaats bereikt de premie 2,5 miljoen dollar, voor de vierde plaats 2 miljoen, voor de vijfde plek 1,5 miljoen en voor de zesde plek 1 miljoen dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team