Zoeken

Geen WK-stadion in Nador: geld voor project verdwenen (foto)

14 maart 2024 - 13:00 - Sport

©

Ondanks een budget van 180 miljoen dirham, toegewezen door eerdere regeringen, is het grote voetbalcomplex in de provincie Nador nog steeds niet gebouwd. De whereabouts van de fondsen, goedgekeurd door de vorige kabinetten en de verkozen raden van de provincie en de regio, is onduidelijk.

Deze situatie heeft geleid tot een burgercampagne van activisten en sporters in Nador. Ze eisen de bouw van een ultramodern sportcomplex, vergelijkbaar met de nieuwe stadions in Rabat, Tanger en Fez die de komende voetbalwedstrijden zullen huisvesten, met name de Afrika Cup 2025 en het WK 2030.

Lees ook: WK 2030: een groot stadion in Meknes?

De inwoners van Nador eisen de bouw van een groot sportcomplex om wedstrijden van de Afrika Cup 2025 en het WK 2030 te kunnen hosten, naast de wedstrijden van de nationale competitie. Twee petities werden hiervoor gestart. De eerste is gericht aan de Raad van de Oostregio en eist de bouw van het grote voetbalcomplex in Nador. De tweede petitie is gericht aan de gemeente Nador en verzoekt om de bouw van een modern voetbalstadion.

Lees ook: Criteria voor Marokkaanse stadions Afrika Cup 2025 en WK 2030

Eerdere regeringen en de Raad van de Oriental-regio hadden al budgetten goedgekeurd, maar het project is nog steeds niet van de grond gekomen. De gemeente Aroui had al een stuk grond voor het grote voetbalcomplex toegewezen, en ook het sportproject Marchica is mislukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team