Zoeken

Vorderingen in het Marokko-Nigeria gaspijpleidingproject

20 augustus 2023 - 22:00 - Economie

©

Het gaspijpleidingproject tussen Marokko en Nigeria vordert. De technische studie en ontwerp zullen naar verwachting in september starten, na de reeds afgeronde haalbaarheidsstudies.

De technische studie zal worden uitgevoerd door vooraanstaande internationale consortia, namelijk Intecsea BV en het Australische ingenieursbureau Worley enerzijds, en het Duitse bedrijf ILF Consulting Engineers en Doris Group anderzijds, meldt Hespress, verwijzend naar bronnen van het Marokkaanse staatsbedrijf voor koolwaterstoffen en mijnen (ONHYM). Het MetOcean-team van het Britse bedrijf RPS Group zal verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van gegevens over dit megaproject.

Lees ook: Staatsgreep Niger blokkeert project gaspijpleiding Nigeria-Algerije

Volgens gedetailleerde studies van het project zal de Marokko-Nigeria gaspijpleiding grotendeels onder zee lopen. Het zal het Marokkaanse grondgebied doorkruisen, van Dakhla tot de regio Ouezzane, en zal worden verbonden met de Maghreb-Europa gaspijpleiding (GME), aldus dezelfde bron. Uiteindelijk moet het project 30 miljard kubieke meter aardgas per jaar leveren, waarvan 18 miljard kan worden geëxporteerd naar Europa.

Veldonderzoeken zijn deze maand begonnen en zullen doorgaan tot september voor het noordelijke deel. Ook de studie van het maritieme deel tussen Dakhla en Dakar is gaande. Studies naar de milieu- en sociale impact zullen volgende maand starten.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in Nigeria-Marokko gaspijpleiding project

Met een lengte van ongeveer 5600 km zal de Nigeria-Marokko gaspijpleiding beginnen in Nigeria en de West-Afrikaanse kust volgen, langs landen als Benin, Togo, Ghana, Ivoorkust, Liberia, Sierra Leone, Guinee, Guinee-Bissau, Gambia, Senegal en Mauritanië, alvorens Marokko te bereiken. Het zou Niger, Burkina Faso en Mali evenals Europa van gas voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team