Zoeken

Utrecht vol verwachtingen na terugkeer Zakaria Labyad

2 maart 2023 - 09:00 - Sport

©

De 29-jarige aanvaller Zakaria Labyad is terug bij FC Utrecht, de club waar hij in 2017 met zijn winnende goal een Europese zege schonk in de Europa League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. De terugkeer van de Marokkaanse Nederlander in zijn geboortestad schept heel wat verwachtingen.

De Utrechter streek in januari 2017 neer bij FC Utrecht en was daar goed voor 20 goals en 16 assists. Ajax nam de aanvallende middenvelder vervolgens over, maar na vier seizoenen in Amsterdamse dienst vertrok Labyad transfervrij uit de hoofdstad. Labyad vindt de verwachtingen bij Utrecht wel fijn. De Marokkaanse international werkt sinds begin dit jaar aan de laatste fase van zijn revalidatie af bij FC Utrecht en voelt zich inmiddels weer bijna de oude.

Lees ook: Zakaria Labyad moet Ajax tienduizenden euro’s terugbetalen

Labyad sluit per direct aan bij de selectie van Michael Silberbauer. "Ik heb vooral bewijsdrang naar mijzelf. Ik kijk nu uit naar de eerste minuten in een vol stadion", zegt Labyad aan de vooravond van zijn rentree. Hij zette vorige week pas zijn handtekening onder een contract van anderhalf jaar, maar gaat al in de laatste maanden van zijn revalidatie al aan de slag. "Ook al trainde ik niet met de groep mee, ik was al wel bij de besprekingen van de trainer met het elftal. Dat vond ik interessant. Eigenlijk heb ik daardoor een stapje voor", vertelt de aanvallende middenvelder", aldus Labyad.

Lees ook: Zakaria Labyad werkt aan comeback

De aanvaller had ook naar Italië gekund, maar hij voelde meteen een wederzijdse waardering, waardoor hij niet voor een buitenlands avontuur koos. "De groep wilde mij er ook graag bij hebben. Ze namen mij ook mee in alle processen. Het geeft een warm gevoel om weer terug te zijn". De keuze was ontzettend moeilijk. "Als voetballer wil je dingen beleven, bijvoorbeeld een nieuwe cultuur. Het vertrouwen dat ze hier in mij hebben en ik in Utrecht heeft de doorslag gegeven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team