Zoeken

Turkse Kontrolmatik verovert Marokkaanse markt met tweede groot contract

13 maart 2024 - 14:00 - Economie

©

Het Turkse Kontrolmatik, dat zich in december 2023 in Marokko vestigde, heeft zijn tweede grote contract in het koninkrijk binnengehaald. De nieuwste deal betreft het versterken van het elektriciteitsnetwerk in de regio’s Casablanca en Marrakech-Safi, met een waarde van meer dan 200 miljoen dirham.

Deze prestatie is opmerkelijk te noemen. Na het winnen van de aanbesteding voor de bouw van een nieuw evacuatiestation voor de Allal El Fassi waterkrachtcentrale en hoogspanningslijnen in februari, is Kontrolmatik nu ook door de Nationale Dienst voor Water en Elektriciteit (ONEE) geselecteerd voor het project in Casablanca en Marrakech-Safi.

Lees ook: Turkse Kontrolmatik wil elektriciteitscentrales bouwen in Marokko

Kontrolmatik versloeg concurrenten Best Enerji (Turkije), KEC International (India) en Cegelec (Frankrijk. Het project omvat de uitbreiding van het Chemaia-station in Marrakech-Safi en de transformatie van het 225 kV Laawamer-station in Casablanca naar een 425 kV/225 kV-installatie. Dit maakt deel uit van een breder programma om de transportnetwerken te versterken en de plattelandsgebieden te elektrificeren.

Lees ook: Turkse Boost Coffee heeft ambitieus plan voor Marokko

De Turkse groep is gespecialiseerd in engineering- en adviesdiensten voor energieprojecten, inclusief centrales, transport- en distributienetten, en de bouw van diverse energiecentrales.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team