Zoeken

Telefoons worden duurder in Marokko

23 oktober 2023 - 16:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering is van plan de invoerrechten op smartphones te verhogen. Hierdoor kunnen de prijzen van de toestellen aanzienlijk stijgen.

Uit de ontwerp begrotingswet voor 2024 blijkt dat de regering overweegt de invoerrechten op bepaalde afgewerkte consumptiegoederen zoals kleine elektrische apparaten (scheerapparaten, elektrische tondeuses, haardrogers, strijkijzers, magnetrons, etc.) en telefoontoestellen, inclusief smartphones, te verhogen van 2,5% naar 30%. Ook de invoerrechten op warmgewalste en koudgewalste, geplateerde of gecoate platen zullen met 17,5% stijgen, die op verpakte groene thee met een inhoud van 3 tot 20 kilo van 2,5% naar 30%, en de invoerrechten op wegwerp e-sigaretten van 2,5% naar 40%.

Lees ook: Marokko: alcohol wordt (veel) duurder

Daarentegen stelt de regering voor om het algemene invoerrecht te verlagen van 40% naar 30%. Deze beslissing wordt gerechtvaardigd door het herstel van de Marokkaanse economie na de gezondheidscrisis en de inflatie, gekenmerkt door de stijgende kosten voor de import van afgewerkte consumptiegoederen. Deze verlaging zal niet van toepassing zijn op gefabriceerde tabaksproducten en vervangende producten, evenals producten die vóór de herziene begrotingswet van 2020 al onderhevig waren aan invoerrechten van 40%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team