Zoeken

Tata zet vliegtuigen in tegen sprinkhanenplaag

12 mei 2023 - 17:30 - Marokko

©

Het Nationaal Antiacridium agentschap in Ait Melloul heeft vliegtuigen ingezet om de zwermen sprinkhanen te bestrijden die al enkele dagen een deel van de provincie Tata teisteren.

Het agentschap heeft twee sproeivliegtuigen gemobiliseerd om de sprinkhanenzwermen te bestrijden in de gemeente Fam El Hisn. Deze vliegtuigen zullen naar Tata vliegen om de sprinkhanenzwermen te besproeien met een middel om de insecten te doden, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokkaanse treksprinkhanen verwoesten Spaanse gewassen

De autoriteiten hebben boeren, veehouders, imkers en nomaden uit de Draa-vallei op de hoogte gebracht van deze operatie. Ze worden aangespoord om voorzorgsmaatregelen te nemen en de gebieden die zullen worden besproeid te verlaten. Ze moeten er zeker vijftien dagen weg blijven. De bewoners wordt ook gevraagd om waterbekkens en putten af te dekken.

Lees ook: Marokko opnieuw bedreigd door sprinkhanenplaag

De sprinkhanenplaag treft verschillende gemeenten in de provincie Tata, in het zuidoosten van Marokko. De zwermen zijn afkomstig uit de woestijn. Vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw, het Nationaal Antiacridium Agentschap, de landbouwkamer van de Souss-Massa regio, evenals verkozen functionarissen en lokale bestuurders werken samen om dit fenomeen te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team