Zoeken

Wat zit er achter de sloop van huizen en winkels in Imsouane?

22 januari 2024 - 09:00 - Marokko

©

De recente sloop van woningen en commerciële panden in Imsouane, een natuurlijke parel in het zuiden van Marokko, heeft geleid tot controverse en onrust onder de lokale bevolking.

De autoriteiten startten de sloop op 18 januari zonder voorafgaande informatie of waarschuwingen, waarbij de bewoners slechts 24 uur de tijd kregen om te vertrekken. De actie richtte zich op hoofdverblijven, kleine herbergen, surfclubs en restaurants op het strand.

Lees ook: Honderden illegale huisjes gesloopt bij Agadir

De massale vernietiging in Imsouane heeft geleid tot een petitie met meer dan 17.000 handtekeningen. De petitie benadrukt dat de aanwezigheid van de inwoners en hun bedrijven integraal deel uitmaakt van wat Imsouane uniek maakt. Veel inwoners zijn afhankelijk van toerisme voor hun inkomen, een sector die bloeit door de unieke aantrekkingskracht van plaatsen zoals Imsouane. De petitie waarschuwt dat de sloop om plaats te maken voor nieuwe badplaatsen schadelijk is en de essentie van wat surfers en toeristen naar deze kustparel trekt, dreigt uit te wissen.

Lees ook: Sloop illegale huisjes op strand Bouznika

Het project maakt deel uit van een herontwikkelingsplan voor het gebied, maar er zijn nog geen details verstrekt over de aard van het project. In 2021 richtte de regionale raad de "Regionale Ontwikkelingsmaatschappij voor Toerisme Souss-Massa" op om nieuwe toeristische producten in Imsouane te ontwikkelen. Het doel was om toeristische investeringen in het gebied beter te organiseren, rekening houdend met de unieke kenmerken van de regio, en het verbeteren van de ontvangstcapaciteit van deze uitzonderlijke badplaats. De autoriteiten benadrukten dat de gemeente Imsouane, met zijn activiteiten gericht op stranden, traditionele visserij, landbouw, bijenteelt en nichehandel, over aanzienlijke natuurlijke potentie beschikt die een gunstige omgeving biedt voor ontwikkeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team