Zoeken

Overlijden Cheikha Tsunami gehuld in mysterie

18 oktober 2023 - 22:18 - Cultuur

©

Op dinsdag 17 oktober is de beroemde Chaabi-zangeres Cheikha Tsunami op 45-jarige leeftijd overleden in het militair ziekenhuis van Rabat. De omstandigheden van haar dood blijven onduidelijke.

Op instructie van Koning Mohammed VI was Imane Bahiji, meer bekend als Cheikha Tsunami, op 27 september overgebracht naar het militair ziekenhuis van Rabat, waar ze op dinsdag overleed. Haar manager Oussama beweert dat ze het slachtoffer is geworden van vergiftiging. Een maand eerder was ze opgenomen op de intensive care van een privékliniek in Casablanca. De zangeres had toen aan de media verklaard dat het de derde keer was dat ze vergiftigd werd, maar dat de gevolgen deze keer het ergst waren. Dankzij een koninklijke interventie werden de ziekenhuiskosten van meer dan 250.000 dirham en de kosten voor de huisvesting van haar dochter en zus betaald.

Lees ook: Chikha Tsunami: « Ik ben een moderne chikha »

Cheikha Tsunami’s zus verklaarde aan Hnews dat de zangeres is overleden aan de gevolgen van kanker. De informatie werd bevestigd door Assabah. Volgens het blad leed ze al "een tijdje in stilte" nadat de kanker was uitgezaaid. Dit leidde tot haar spoedopname in een privékliniek in Casablanca eind augustus. Haar gezondheidstoestand verslechterde nog waarop ze werd overgebracht naar het militair ziekenhuis van Rabat.

Lees ook: Chikha Tsunami uitzonderlijk fenomeen in Marokko

Cheikha Tsunami werd in 1978 geboren in Marrakech en groeide op zonder vader. Op 15-jarige leeftijd verhuisde ze naar Casablanca. Ondersteund door een andere artiest begon ze haar muzikale carrière. In haar beginjaren vertolkte ze hits van Hajja Hamdaouia en Hajja Hlima. Haar samenwerkingen met sterren als Oulad El Bouazaoui en Stati brachten haar naar het voorfront van de muziekscene. Haar krachtige stem en indrukwekkende podiumaanwezigheid maakten haar tot een ware icoon in de wereld van Chaabi-muziek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team