Olympisch droom Atlas Leeuwinnen gebroken

10 april 2024 - 14:00 - Sport

©

Het Marokkaanse vrouwenelftal heeft dinsdag een bittere 0-2 nederlaag geleden tegen Zambia in de returnwedstrijd van de laatste kwalificatieronde voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. De droom van deelname aan de Spelen is hiermee definitief gebroken.

De Atlas Leeuwinnen, die hun geblesseerde kapitein Ghizlane Chebbak misten, wisten het goed georganiseerd Zambiaans team niet te overmeesteren. De Zambiaanse vrouwen domineerden de eerste helft en namen in de 40e minuut de leiding door een doelpunt van Barbara Banda.

In de tweede helft probeerde Marokko meer druk te zetten, maar het lukte de ploeg niet om tot scoren te komen. De precisie ontbrak en Zambia verdedigde goed. In de verlengingen besliste Barbara Banda de wedstrijd met haar tweede doelpunt, waardoor Zambia zich met een 4-2 totaalscore kwalificeerde voor de Olympische Spelen.

De teleurstelling is groot bij de Atlas Leeuwinnen, die na hun overwinning in de heenwedstrijd (2-1) hoopten op een ticket naar Parijs. De ploeg heeft laten zien over talent te beschikken, maar moet nu de komende jaren hard werken om zich te kwalificeren voor een groot internationaal toernooi.