Zoeken

Mohamed Ridouani, eerste "Marokkaans burgemeester" Vlaamse centrumstad

15 oktober 2018 - 16:00 - Wereld

©

Mohamed Ridouani is de nieuwe burgemeester van Leuven. Dat maakte de politicus van Marokkaanse afkomst zondag na de verkiezingen zelf bekend. Hij wordt daarmee de allereerste burgemeester van een Vlaamse centrumstad met buitenlandse roots.

Ridouani’s partij, de SP.A, blijft de grootste partij in Leuven en zal samen met Groen en CD&V een coalitie vormen. Tijdens debatten in aanloop van de verkiezingen liet de Belgische Marokkaan al weten dat hij graag met Groen wilde regeren.

Mohamed Ridouani won met meer dan 10.000 voorkeurstemmen. Hij maakte rond 21 uur de overwinning van zijn partij bekend buiten het stadhuis. Hij verklaarde "met trots" dat SP.A, Groen en CD&V "klaar zijn om een nieuw hoofdstuk te schrijven in Leuven".

"Dit is een van de mooiste momenten van mijn leven", vervolgde Ridouani. "Als in deze stad iemand met mijn afkomst burgemeester kan worden, dan is dat een heel sterk signaal. Ik heb van mijn afkomst nooit een punt gemaakt, maar dit is een signaal van hoop. Ongeacht je afkomst kan je je dromen waarmaken en daar ben ik heel trots op. De stad kan nu rustig gaan slapen, Leuven is in goeie handen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team