Zoeken

VK waarschuwt opnieuw voor reizen naar Marokko

4 mei 2024 - 10:00 - Wereld

©

Britse toeristen die naar Marokko willen reizen, worden door het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken (Foreign Office) gewaarschuwd om goed op te letten aan de strenge paspoortvereisten die door de Marokkaanse autoriteiten worden gesteld.

Volgens de website BirminghamLive, die de Marokkaanse ambassade in het Verenigd Koninkrijk citeert, moeten Britse reizigers een paspoort hebben met een geldigheidsduur van minstens drie maanden na de datum van aankomst in Marokko. Wie hier niet aan voldoet, kan de toegang tot het land worden ontzegd.

Lees ook: Marokko veilig om te bezoeken? Laatste reisadvies VK

Het Foreign Office waarschuwt ook dat sommige reizigers de toegang tot Marokko is ontzegd vanwege een beschadigd paspoort, terwijl anderen problemen ondervonden bij het verlaten van het koninkrijk omdat hun paspoort bij aankomst niet was gestempeld.

"Zorg ervoor dat uw paspoort niet beschadigd is. Sommige reizigers kregen de toegang ontzegd toen ze met een beschadigd paspoort reisden", aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in zijn waarschuwing.

Marokko is een populaire bestemming voor Britse toeristen. Het Verenigd Koninkrijk is een van de belangrijkste bronlanden van toeristen voor Marokko, na Frankrijk.

De waarschuwing van het Foreign Office heeft reacties opgeleverd van Britse toeristen. Op de website van Tripadvisor merkt een Britse expat die in Marokko woont op dat de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken wellicht negatief overkomen, maar bedoeld zijn om reizigers te wijzen op potentiële valkuilen. Volgens hem moedigt het Foreign Office reizigers aan om hun gezond verstand te gebruiken en benadrukt hij dat er momenteel geen reisbeperkingen zijn voor Marokko.

Lees ook: Drukte op luchthaven Marrakech door reisadvies VK

Een andere Britse toerist roemt de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Marokkanen. "Ik heb ontdekt dat de Marokkanen erg vriendelijk en gastvrij zijn. Fijne reis!", schrijft hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team