Zoeken

Royal Air Maroc mikt op XXL vloot voor WK 2030

5 mei 2024 - 22:00 - Marokko

©

Royal Air Maroc zet alles op alles om haar vliegtuigvloot te versterken voor de FIFA Wereldbeker 2030, die Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert. De doelstelling is om 130 vliegtuigen te hebben om bij te dragen aan het succes van dit evenement.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij wil haar steentje bijdragen aan de organisatie van het WK 2030. In haar recent goedgekeurde ontwikkelingsplan is voorzien in een uitbreiding van de vloot met 50 nieuwe vliegtuigen, waardoor er in 2030 in totaal 130 toestellen zullen zijn. "Royal Air Maroc heeft ’de wens van het koninkrijk om dit wereldevenement te organiseren’ al gepland," aldus Abdelhamid Addou, de CEO van de luchtvaartmaatschappij, tijdens een conferentie georganiseerd door de krant La vie éco in Casablanca.

Lees ook: Nieuwe vliegtuigen voor Royal Air Maroc

"Met 130 vliegtuigen, waarvan bijna driekwart permanent gebruik maakt van de luchthaven Mohammed V in Casablanca, is het noodzakelijk om de capaciteit van de luchthaven te vergroten om deze groei op te vangen," benadrukte Addou. Hij kondigde de bouw van een nieuwe terminal en landingsbaan aan. De CEO van Royal Air Maroc benadrukte ook het belang van het respecteren van de deadlines voor de uitvoering van de werkzaamheden en het voorzien in alternatieve plannen om aan de huidige vraag te voldoen.

Lees ook: Royal Air Maroc droomt groot

Het project voor de bouw van een station voor de hogesnelheidstrein "Al Boraq" binnen de nieuwe terminal van de luchthaven Mohammed V, zou het mogelijk moeten maken voor reizigers van bijvoorbeeld Washington naar Tanger, om een vliegticket naar Casablanca te kopen en vervolgens met de HSL naar Tanger te reizen, legde de directeur uit. Hij benadrukte het belang van het verbinden van luchthavens met steden om het transport van reizigers bij aankomst in Marokko te vergemakkelijken en het probleem van de beschikbaarheid van taxi’s op te lossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team