Zoeken

Ouders Sidra (4) vertellen over overlijden dochtertje op school in België

5 mei 2024 - 18:00 - Marokko

©

De tragische dood van kleuter Sidra (4) die stikte aan een klimrek op school, schokte het Belgische Zwijndrecht. Haar ouders, Dounia en Mohammed, zijn gebroken van verdriet en zoeken antwoorden bij de school en de verantwoordelijken.

Sidra vierde net haar vierde verjaardag toen ze op 29 maart op school in een klimrek vast kwam te zitten. Twee dagen later, op 2 april, overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Haar ouders zijn er kapot van. "Ons kindje was niet ziek. Maar plots komt ze nooit meer terug."

Lees ook: Emotie in België na overlijden 4-jarige Sidra Atmane

Mohammed kreeg op 29 maart een telefoontje van de schooldirecteur. "Op dat moment zat ik in de wagen. Mijn vrouw was op de markt in Antwerpen. Aan de telefoon hoorde ik: ‘Je moet snel komen, je dochter is gevallen’. Mijn zoon was een half jaar geleden ook eens gevallen op school. Zoiets gebeurt nu eenmaal. Ook bij mijn zoon ging ik naar het ziekenhuis. Hij werd verzorgd aan zijn hoofdwonde. En we gingen terug naar huis. Maar na het telefoontje over Sidra reed ik naar de school toe en kruiste ik een politiewagen. Toen wist ik het. Dit zat niet goed.", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

De vader werd door twee agenten naar het ziekenhuis begeleid. Daar zag hij zijn dochtertje. "Ze reageerde niet. Haar hartje klopte blijkbaar nog, maar ik merkte geen ademhaling. Ik wist toen al hoe laat het was, maar ik kon het mijn vrouw niet zeggen. Sidra was hersendood, zeiden de dokters. Maar dat is volgens mij niet in het ziekenhuis gebeurd. Ik ben zeker dat ze dat op school al was."

De toestand van Sidra ging snel achteruit. "Op een gegeven moment zei de arts: ‘Het kan zijn dat ze vandaag of morgen gaat sterven’. De dinsdagavond is ons meisje rond half zeven ’s avonds dan uiteindelijk overleden," vervolgt Dounia.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog steeds onduidelijk. Volgens de ouders raakte Sidra met haar hoofd vast tussen de spijlen van een klimrek. Het gerechtelijk onderzoek naar "onopzettelijke doding" is nog volop gaande. De schoolleiding zegt in een verklaring "grote impact" te ervaren van de gebeurtenissen en wacht op antwoorden van het onderzoek.

Lees ook: Anissa redde leven peuter op straat in Amersfoort

Dounia, die net terug is van Marokko, waar haar dochtertje begraven werd, en Mohammed eisen meer dan antwoorden. Ze willen dat de verantwoordelijken voor de dood van hun dochter rekenschap afleggen. "Zoiets mag nooit meer gebeuren," zeggen de ouders met klem. Ze willen dat scholen veiliger worden, zodat zoiets geen ander kind kan overkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team