Zoeken

Miljardair wil grote moskee bouwen in hartje Londen

24 juli 2023 - 11:30 - Wereld

©

De 56-jarige vastgoedmagnaat Asif Aziz overweegt een grote moskee met drie verdiepingen te bouwen in het beroemde Trocadero, in het centrum van Londen. De gebedsplaats zal plaats bieden aan maximaal 390 gelovigen.

Asif Aziz, beter bekend als "Mr. West End", kreeg eind mei toestemming om een deel van het beroemde vrijetijdscomplex Trocadero, in het hart van Londen, om te vormen tot een moskee met drie verdiepingen en een islamitisch centrum dat 390 gelovigen kan huisvesten, meldt The National News. "Een aanvraag van de Aziz Foundation om een deel van het Londense Trocadero om te bouwen werd in mei 2023 goedgekeurd door de planningscommissie van de raad", bevestigde een woordvoerder van de Westminster Council aan de Daily Mail. De moskee zal naar verwachting "Piccadilly Prayer Space" heten en zou in de komende maanden haar deuren kunnen openen "voor moslims die in het gebied werken, evenals voor degenen die Londen bezoeken als toeristen".

Lees ook: Venetië heeft haar eigen moskee

De gebedsplaats zal worden gebouwd op een plek die eerder werd bezet door een bioscoop die in 2006 werd gesloten. In 2020 had de miljardair al gevraagd om een moskee te bouwen die plaats zou bieden aan 1000 mensen, maar het project ging niet door vanwege de vele protesten, met name van identitaire groepen. Asif Aziz had in 2005 het Trocadero, gelegen tussen Picadilly Circus en Soho, verworven voor meer dan 220 miljoen Britse pond (363 miljoen euro).

Lees ook: Hassan II moskee in Casablanca is mooiste moskee ter wereld

"Het centrum zal een gebedsruimte bieden, maar we verwachten ook dat deze ontwikkeling een onmisbare interreligieuze dialoog zal voeden en dat het religieuze gemeenschappen en gemeenschapsgroepen zal toestaan om elkaar te ontmoeten door gebruik te maken van de beschikbare ruimte", zei Asif Aziz. "Als stichting zijn we trots om het Piccadilly gemeenschapscentrum, zijn gebedsruimte, lokale gemeenschapsinitiatieven en interreligieus werk te ondersteunen. Britse moslims zijn een integraal onderdeel van onze samenleving en leveren een essentiële en opmerkelijke bijdrage."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team