Zoeken

Marokkaanse en Spaanse inlichtingendiensten: bondgenoten en vijanden

15 februari 2024 - 18:00 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi, de directeur-generaal van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST, heeft dinsdag in Rabat met Eugenio Pereiro Blanco, Spaanse commissaris-generaal voor inlichtingen, gesproken over de versterking van de veiligheidssamenwerking.

De ontmoeting past in het kader van de regelmatige uitwisseling tussen de Marokkaanse en Spaanse inlichtingendiensten. Beide partijen bespraken manieren om de samenwerking op het gebied van terrorismebestrijding, georganiseerde misdaad en illegale migratie te intensiveren.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi, "Eyes of the Kingdom", bij invloedrijkste personen in Afrika

De nadruk lag op het gezamenlijk aanpakken van nieuwe dreigingen, zoals de opkomst van extremisme en cybercriminaliteit. Hammouchi en Pereiro Blanco benadrukten het belang van het delen van informatie en het coördineren van operaties om de veiligheid van beide landen te waarborgen.

Lees ook: Hammouchi ontmoet directeur FBI in Rabat

Beide diensten werken al jaren samen maar houden elkaar ook nauw in het oog. De Spaanse inlichtingendienst CNI onthulde onlangs dat in de afgelopen tien jaar zeker zeven Marokkaanse spionnen actief waren op Spaans grondgebied. Marokkaanse spionnen worden door de Spaanse autoriteiten beschouwd als de "meest volhardende" spionnen in vergelijking met hun Russische en Chinese tegenhangers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team