Zoeken

Marokkaans parlement bespreekt aanval op Koran reciterende meisjes

21 maart 2024 - 21:00 - Marokko

©

De parlementaire fractie van de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) eist een onderzoek naar de aanval op jonge meisjes die de Koran reciteerden in de provincie Chichaoua. De video van de gebeurtenis ging viraal op sociale media.

De beelden tonen hoe de meisjes, die onder een tent verbleven voor slachtoffers van de aardbeving van 8 september, werden aangevallen door twee personen die exemplaren van de Koran op de grond gooiden. Parlementslid Aïcha Lkout stelde schriftelijke vragen hierover aan minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken en minister Ahmed Toufiq van Habous en Islamitische Zaken.

Lees ook: Meisjes in Marokko aangevallen vanwege Koranrecitatie

Lkout eist dat de minister van Binnenlandse Zaken een onderzoek naar de zaak opent en strenge straffen oplegt aan de twee individuen die zich schuldig maakten aan de aanval op de meisjes tijdens de heilige maand Ramadan. Ze vraagt ​​de minister van Habous en Islamitische Zaken ook ​​welke maatregelen hij zal nemen om getroffen dorpen ruimtes te bieden voor het memoriseren en bestuderen van de Koran.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team