Zoeken

Marokkaanse influencer riskeert problemen na spot met Koran

14 januari 2024 - 20:45 - Cultuur

©

De berichten over de Marokkaanse YouTuber ’Mi Naima’, bekend om haar provocerende en controversiële video’s, en een vermeend onderzoek naar haar recente video waarin ze op een ongebruikelijke manier verzen uit de Koran voorleest, blijken ongegrond.

Bronnen dicht bij ’Mi Naima’ hebben tegenover Al-Hurriya24 de geruchten ontkend die de afgelopen dagen circuleerden over een onderzoek door de Koninklijke Gendarmerie naar een door de Marokkaanse YouTuber gepubliceerde video. ’Naima de Bedoeïen’, zoals de influencer ook wordt genoemd, is volgens hen niet gearresteerd en werd ook niet opgeroepen voor verhoor.

Lees ook: Marokkaanse YouTubster "Mi Naïma" gearresteerd voor verspreiden fake news coronavirus

De video leidde tot hevige reacties onder Marokkaanse internetgebruikers. Zij riepen de bevoegde autoriteiten op om streng op te treden tegen iedereen die video’s publiceert die als provocerend worden beschouwd en gericht zijn op het genereren van buzz.

Lees ook: Marokkaanse YouTuber "Mi Naima" weer in opspraak

’Mi Naima’ is bekend bij de Marokkaanse justitie. In het verleden werd zij veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor het verspreiden van valse informatie op sociale media en voor het weigeren om werkzaamheden uit te voeren die door de autoriteiten waren opgedragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team