Zoeken

Hotelsector: Spaanse stormloop naar Marokko

14 januari 2024 - 12:00 - Economie

©

De bloeiende toeristenindustrie in Marokko trekt steeds meer grote Spaanse hotelgroepen aan. Hotelgiganten zoals Barceló, Riu, Iberostar en Meliá richten hun aandacht op het koninkrijk om te profiteren van de groeiende toeristische sector.

Volgens de Spaanse krant El Pais zien deze vier groepen Marokko als een aantrekkelijke bestemming, mede vanwege de politieke en sociale stabiliteit in vergelijking met andere landen in de regio.

Lees ook: Barceló koopt twee luxe hotels in Marokko

Eind november 2023 heeft Marokko meer dan 13,2 miljoen toeristen verwelkomd, een aantal dat het record van 12,9 miljoen bezoekers in 2019, vóór de Covid-19-pandemie, overtreft. Deze toename moedigt grote hotelgroepen aan om verder te investeren in Marokko. El Pais meldt dat Barceló, dat al acht hotels heeft in steden als Rabat, Casablanca, Marrakech, Tanger, Fez en Agadir, in oktober een investering van meer dan 80 miljoen euro aankondigde voor de overname en renovatie van twee 5-sterrenhotels in Casablanca en Rabat.

Riu, actief in Marokko sinds 2002, heeft zes hotels in Agadir, Marrakech en Taghazout. Volgens het blad prijst het bedrijf de ’effectieve maatregelen’ die door de Marokkaanse autoriteiten zijn genomen om de toeristische sector te ontwikkelen. De hotelketen Iberostar heeft drie hotels in het koninkrijk.

Lees ook: Hotelgigant Albatros zet in op Agadir

Meliá, met een hotel in Marrakech, is naar verluidt op zoek naar nieuwe investeringsprojecten in Marokko. Naast deze grote Spaanse hotelgroepen trekt Marokko ook kleinere ketens aan, zoals Inveravante, die al vijf hotels heeft in Tanger en Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team