Zoeken

Anfaplace Casablanca verkocht voor miljard dirham

1 september 2014 - 22:38 - Economie

©

Winkelcentrum Anfaplace in Casablanca is aan de Zuid-Afrikaanse Delta International Property Holdings Limited verkocht voor iets meer dan een miljard dirham.

De shoppingmall is open sinds februari 2012 en ligt op de drukke zeedijk van de Marokkaanse metropool. Anfaplace is een groot succes met een bezettingsgraad van bijna 100% en de aanwezigheid van meer dan 90 merken over meer dan 30.000 m2 verkoopruimte. Anfaplace is bovendien goed voor 4500 directe en indirecte banen.

De Zuid-Afrikaanse groep oordeelt dat deze aankoop de wereldwijde vooruitzichten verbetert voor het shoppingcenter en zelfs voor Marokko. Delta International Property Holdings Limited wil via haar Marokkaanse dochteronderneming Freedom Property Fund meer aandacht besteden aan de service en het verbeteren van de algehele klantervaring.

De voormalige eigenaar, de Spaanse Inveravante, blijft in Marokko waar het nog steeds de luxe woonwijk, kantoorverdiepingen en het vijf sterren hotel gerund door Four Seasons, grenzend aan het winkelcentrum bezit. Inveravante is bovendien ook nog eigenaar van Tanger City Center, een complex van meer dan 200.000 m2 met hotels, luxe woningen en een winkelcentrum van ruim 30.000 m2.

Morocco Mall in Casablanca

Morocco Mall

Casablanca heeft sinds enkele jaren een andere grote shoppingcenter, namelijk de Morocco Mall die in december 2011 door prinses Lalla Meryem was ingehuldigd.

Morocco Mall is één van de drie grootste winkelcentra in Afrika en staat in de top-20 van grootste winkelcentra wereldwijd. De 350 winkels van de mall krijgen jaarlijks gemiddeld 16 miljoen bezoekers over de vloer.

Marokkaanse groep Aksal is de eigenaar van Morocco Mall dat een investering van ruim twee miljard dirham vergde. Het winkelcentrum bezit het op twee na grootste aquarium ter wereld. Bezoekers kunnen met een glazen lift dwars door het aquarium heen. Ook heeft de mall de eerste Imax bioscoop van Marokko.

Bladna.nl