Zoeken

Dounia Batma zit gevangenisstraf uit in Marrakech

2 februari 2024 - 16:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Dounia Batma is in Casablanca gearresteerd op bevel van de procureur des Konings bij het Hof van Beroep in Marrakech, als gevolg van haar veroordeling in de zaak "Hamza Mon BB".

Dounia Batma zit nu een gevangenisstraf van één jaar uit. Het Hof van Cassatie besloot haar beroep af te wijzen. Direct daarna gaf de procureur opdracht aan de politie om haar te arresteren. Ze werd opgepakt in het appartement van een vriendin in Casablanca. Vervolgens is ze overgebracht naar de Loudaya gevangenis in Marrakech om daar haar straf uit te zitten.

Lees ook: Dounia Batma naar de gevangenis gebracht

In juli 2020 kreeg de zangeres in eerste aanleg acht maanden gevangenisstraf opgelegd, maar het Hof van Beroep in Marrakech verhoogde dit later naar één jaar. Nadat haar cassatieberoep door het Hof van Cassatie in Rabat werd afgewezen, vroeg ze tevergeefs om koninklijke gratie. Onlangs beweerde ze in een live op Instagram dat ze het slachtoffer was van een samenzwering om haar carrière te beëindigen en dat er een aanslag op haar leven was gepleegd.

Lees ook: Dounia Batma: "Ik ben een slachtoffer en ik heb het recht om te huilen"

Dounia Batma’s zus, ook betrokken bij de "Hamza Mon BB" zaak, heeft reeds een jaar in de gevangenis doorgebracht. Een stylist die bij de zaak betrokken was, heeft eveneens dezelfde straf uitgezeten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team